top of page
Zoeken

Where We Bloom


Van 28 juni t/m 24 augustus 2024 is bij Pennings Foundation de tentoonstelling Where We Bloom van Jesse van den Berg te zien, over intimiteit, queerness en je thuis voelen bij elkaar.

 

De fotograaf aan het woord.

 

Stap in Jesse van den Berg’s Utopie. Waar kwetsbaarheid gevierd wordt. Met fotografie legt die een diverse kijk op queerness vast. Jesse nodigt je uit om diens visie op een Utopie te ontdekken. Een plek waar mens en natuur op harmonieuze wijze met elkaar verweven zijn. Laat de bijbehorende geluiden je meenemen en vergeet voor eventjes de wereld om je heen. 

 "Ik herinner me nog goed dat ik vroeger bang was om nooit liefde te kunnen vinden. Ik miste representatie en mooie verhalen over queer personen. Ik durfde zelfs niet tegen mijn kinderpsycholoog te vertellen dat ik last had van een dwangstoornis omdat ik bang was om niet hetero te zijn, dus verzon ik andere oorzaken die mij logisch leken. 

 

Nu ben ik 28 en sta ik gelukkig ver weg van deze gedachten. Juist mijn queer zijn is nu iets dat ik vier en dat op heel veel fijne manieren onderdeel is van mijn leven. Ook heb ik veel mooie mensen leren kennen in mijn community die trots zijn op zichzelf, juist om thema’s waardoor ze buiten ‘de norm’ vallen. 

 

Deze queer joy wil ik laten zien met mijn fotografie. Met fotografie kan ik een wereld creëren waarin wij ons bestaan vieren. Onze kwetsbaarheid, zachtheid en diversiteit. Dit is een plek waar wij kunnen bloeien. Een plek waar we onszelf kunnen zijn en elkaar op verschillende manieren kunnen herkennen. 

 

Ook zijn hier universele thema’s aanwezig. Denk aan de zoektocht hoe je je verhoud tot intimiteit, (zelf)liefde en de relatie met je lichaam en dat van anderen. Ik hoop dat je na het zien van deze expositie net even wat liever bent voor jezelf en de mensen om je heen. En dat je de nare gedachtes die we allemaal hebben even vergeet.”

 

Jesse van den Berg (1996) studeerde Fine Arts & Design (MA) aan Academie St. Joost in Den Bosch en studeerde af met het project ’Reconstructing Queer Intimacy’, een project wat nog steeds gecontinueerd wordt. Diens foto’s verschenen in Volkskrant Magazine, Vogue Italia, VICE International, NPO2, Curatedbygirls, Winq & Wül Magazine. In 2021 was diens werk te zien bij Pennings Foundation in de groepstentoonstelling Naakt//Nu. Zie blog #39

 

Met dank aan: Het Stimuleringsfonds

 

Opening: zaterdag 29 juni 2024 16.00 – 18.00 uur
14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page