top of page
Bibliotheek

Wil je ook een keer echte foto’s in boekvorm zien zonder scherm ertussen? Op eigen tempo swipen door een fotoboek. Rustig zitten, tijd vergeten en wegdromen in een andere wereld … Bezoek dan eens onze bibliotheek. 

 

De bibliotheek van Pennings Foundation bestaat uit ruim 6000 boeken over fotografie. Dankzij een schenking van Adrie Mennen van ruim 4.000 fotoboeken ligt het accent op monografieën van Nederlandse fotografen (eerste drukken en veelal gesigneerd) vanaf begin 20ste eeuw tot 2017. Naast monografieën bevat de bibliotheek ook verzamelwerken over Nederlandse fotografie.  

 

Tijdens openingstijden van Pennings Foundation kun je de bibliotheek  bezoeken voor onderzoek en inspiratie. Zoeken op naam, titel of thema kan via het landelijke netwerk www.fotografiebibliotheek.nl waarop wij zijn aangesloten.  

 

Op aanvraag en in overleg kunnen wij een educatief programma verzorgen over een thema of onderwerp, bijvoorbeeld over architectuur, identiteit, gender of het veranderende Nederlandse landschap.  

 

Voor info: educatie@penningsfoundation.com 

  

Voor algemene info: bibliotheek@penningsfoundation.com 

a6f2d16a-d02e-45c4-858e-129c4e6ec1c2.JPG
bottom of page