top of page
Bibliotheek

De bibliotheek van Pennings Foundation bestaat uit ruim 5.500 boeken over fotografie. De bibliotheek is op afspraak open voor onderzoek en inspiratie.

 

De bibliotheek bestaat uit twee verzamelingen.

 

De bibliotheek van circa 1500 boeken over Nederlandse en buitenlandse fotografie van voorheen Galerie Pennings, samengesteld door oprichter Harry Pennings en aangevuld door zijn opvolger Petra Cardinaal, verhuisde mee naar Pennings Foundation.

 

Eind 2019 werd de bibliotheek uitgebreid met ruim 4.000 boeken van verzamelaar Adrie Mennen. Het accent van de verzameling Mennen ligt op monografieën van Nederlandse fotografen (eerste drukken en veelal gesigneerd) vanaf begin 20ste eeuw tot 2017. Naast monografieën bevat de verzameling ook verzamelwerken over Nederlandse fotografie. 

a6f2d16a-d02e-45c4-858e-129c4e6ec1c2.JPG

Momenteel wordt hard gewerkt aan de catalogisering, waarbij aansluiting is gezocht bij de landelijke fotografiebibliotheek: www.fotografiebibliotheek.nl

Zodra de boeken zijn ingevoerd in genoemd landelijk systeem, kan via verschillende ingangen worden gezocht, o.a. op fotograaf en op trefwoord. Tot het zover is kunnen wij alleen zoeken op naam van de fotograaf via excelbestanden. Wij zijn je graag behulpzaam!

bottom of page