top of page
Zoeken

Exit Wounds (as if)

Fotografie en tekst: Martijn van de Griendt

Ontwerp: Inedition, Eva van der Schans

2014


Boek van de maand – juli 2021Het boek ‘Exit Wounds (as if)’ kwam uit tijdens BredaPhoto in 2014. Het thema van het fotofestival was ‘Songs from the heart’. Ook de expositie Exit Wounds (as if) was daar te zien.


Het boek toont 73 polaroids van meisjes (de vriendinnen van de fotograaf en andere muzen), poserend of onwetend van de camera. Vaak naakt, maar niet altijd.

De foto’s zijn alle verdeeld over twee pagina’s. Dat heeft natuurlijk alles te maken met het vierkante formaat van de polaroid.Achterin het boek is de begintekst van een song opgenomen: ‘Smoke’ (van Ben Folds en Anna Goodman). De song slaat niet alleen op het voorbijgaan van liefdesrelaties maar ook op het thema van het fotofestival.


Leaf by leaf and page by page

Throw this book away

All the sadness all the rage

Throw this book away

Rip out the binding and tear the glue

All of the grief we never even knew

We had it all along

Now it’s smoke


Een selectie van de polaroids was in 2018 bij Pennings Foundation te zien in de groepsexpositie PREVIEW. Deze presentatie was voor Petra Cardinaal aanleiding Martijn van de Griendt te vragen een groepsexpositie samen te stellen met als thema naakt. Aanvankelijk gingen de gedachten uit naar een expositie over erotisch naakt, maar in de loop der tijd werd het Martijn van de Griendt steeds duidelijker dat de expositie over allerlei vormen van naaktfotografie zou moeten gaan en vooral ‘inclusief’ moest zijn, dus ook met aandacht voor non binair, intersekse en queer. De groepsexpositie NAAKT // NU met werk van veelal jonge fotografen is van 24 juli t/m 28 augustus 2021 te zien.


Het fotoboek bevindt zich in de bibliotheek van Pennings Foundation, maar is ook te koop

(€ 38,50).68 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page