top of page
Zoeken

De vierde dimensie

Tekst: Monique Hendriks

Beeld: Bas Berends en Lilia Scheerder


Boek van de maand mei 2024

Wat maakt een boek tot een boek? Moet het een kaft hebben? Moet het geprint zijn op papier? Moet het een ISBN-nummer hebben?

 

‘De vierde dimensie’ van Monique Hendriks heeft een ISBN-nummer, maar is niet geprint op papier. ‘Het boek’ bestaat uit een rond schijfje met in de binnenste ring de namen van de makers, de titel en een aantal tekeningetjes.

 


In de buitenste ring zien we foto’s: tweemaal dezelfde serie van 7 beelden. Ze kunnen bekeken worden via een View-Master apparaat, die je als bril op je neus kunt zetten. De juiste afstand tussen de twee tegenover elkaar liggende identieke beelden zorgt ervoor dat je diepte ziet. Een stereokijker dus.

 

Monique Hendriks is ‘slam poet’ en deze dichtbundel, want dat is het, is de tweede die op deze manier is gepresenteerd. De volledige titel luidt ‘3D-dichtbundel Retrospectieven deel 2: De vierde dimensie’. Daarbij verwijst ‘retrospectieven’ naar de ouderwetse View-Master. De tekeningetjes in de binnenste cirkel verwijzen naar de gedichten. Het schijfje zit in een hoesje, dat hier dienst doet als kaft van ‘het boek’.

 

‘De vierde dimensie’ bevindt zich in de bibliotheek van Pennings Foundation.


Zaterdag 18 mei 2024 om 16.00 uur vindt de 'Boek'presentatie plaats:

 

24 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page