top of page
Zoeken

#18 Pennings Foundation tijdens DDW

19 t/m 27 oktober 2019


Expositie van Isola Design District bij Pennings Foundation. foto Hetty de Groot

Eén week in het jaar staat heel Eindhoven in het teken van de Dutch Design Week (DDW).

Wat doe je dan als platform voor fotografie, videokunst en new media art? Meedoen!


Op de Geldropseweg 63 was lange tijd Pennings Binnenhuisarchitectuur gevestigd, waar Harry Pennings als een van de eersten in Nederland Italiaans design toonde. Achterin zijn zaak begon hij een fotogalerie, die hij later verhuisde naar de eerste etage van het naastgelegen pand. (Zie blog #1). Vorig jaar keerde Galerie Pennings terug naar het oorspronkelijke adres en inmiddels is de galerie overgegaan naar een stichting, Pennings Foundation. (Zie blog #16 en #17).


De entree tijdens DDW 2019. foto Hetty de Groot

En nu is het Italiaans design weer terug op deze locatie, want bij Pennings Foundation is het Isola Design District uit Milaan te gast, dat werk toont van zo’n 35 Italiaanse en internationale designers. Ze richten zich op hergebruik van materialen, nieuwe materialen, vakmanschap en innovatie. Jaarlijks tonen ze hun werk op de Salone del Mobile in Milaan.“De Salone is vooral een beurs voor gevestigde bedrijven”, vertelt Gabriele Cavallaro, project manager van de expositie ’Unlimited Design – Dutch Design’. Isola Design District daarentegen toont werk van jonge, experimentele designers die zich willen inzetten voor het oplossen van maatschappelijke problemen zoals het opnieuw gebruiken van afvalmaterialen. Maar ze richten zich ook op innovatie, augmented reality en new media art. Daarmee passen ze uitstekend in de experimentele richting die kenmerkend is voor de DDW in Eindhoven. Waarom ze naar Eindhoven komen? Ze verwachten hier een geïnteresseerd publiek te treffen.


De bar, tafels en krukken van de koffiecorner zijn geheel opgebouwd uit ... gebruikte koffiecupjes. foto Hetty de Groot

Waarom doet Pennings Foundation dit? We zoeken verbinding in de stad en ook daarbuiten. Door mee te doen aan een groot evenement als DDW hopen we veel nieuwe bezoekers te verwelkomen. Achterin het pand tonen we onze fotografie. Daar vertellen we wie we zijn en wat we doen.


Toch is dit niet de eerste keer dat we iets doen met design. Jarenlang exposeerden studenten design van SintLucas in Eindhoven tijdens DDW hun werk in dit pand toen de meubel- en designzaak Pennings er nog was gevestigd en bij Galerie Pennings is een foto-expositie te zien geweest met design als onderwerp, gefotografeerd door studenten van SintLucas.