top of page
Educatief aanbod VO

Kom met je klas naar Pennings Foundation en leer anders kijken 

Fotografie! 

Fotografie heeft een razendsnelle opgang gemaakt als het belangrijkste medium voor sociale communicatie. Iedereen maakt en verspreidt beelden. Gewoon omdat het leuk is, om te delen wat je interessant of belangrijk vindt maar ook om te laten zien wie je bent en waar je voor staat. En als middel om verhalen over het verleden te delen.   

  

Pennings Foundation is een toonaangevend presentatieplatform en kenniscentrum voor fotografie in Eindhoven. Bij onze tentoonstellingen bieden wij workshops en klassenactiviteiten aan waarin beschouwing wordt gekoppeld aan een fotografie praktijkopdracht. Waar mogelijk met een meet & greet met de betreffende kunstenaar. 

Beeldtaal 

Een bezoek aan Pennings Foundation samen met uw leerlingen biedt oefening in beeldtaal. Onze workshops zijn breed en vakoverstijgend, van reflecteren op maatschappelijk betrokken thema’s als migratie en kolonisatie tot het begrijpend leren kijken naar en zelf visualiseren met fotografie.   

 

Foto’s kunnen complex en dubbelzinnig zijn: wat is schijn en wat is werkelijkheid? Welke boodschap wordt er uitgedragen en met welk doel? Het kunnen interpreteren van beeldtaal is een vaardigheid die oefening vraagt en geleerd kan worden. Hetzelfde geldt voor het zelf kunnen maken van beelden: het vermogen om te visualiseren, het kunnen verbeelden van een bepaald thema, een vraag of een idee.   

 

Leerdoelen:  

  • Het vermogen om te visualiseren  

  • Het kunnen verbeelden van een bepaald thema, vraag of idee.  

  • Het maken van een beeldverhaal  

  • Het kunnen interpreteren van beeldtaal; wat is schijn, wat is werkelijkheid, welke boodschap wordt uitgedragen, met welk doel?  

  

Nieuwsgierig geworden?  

Ons educatieve programma is steeds in ontwikkeling en dit doen wij graag in samenwerking met scholen. Daarnaast zijn klassen altijd welkom voor een rondleiding. U kunt altijd contact opnemen voor het bespreken en boeken van een van onze activiteiten. We zijn flexibel in onze mogelijkheden. Houd onze website in de gaten voor meer informatie.  

  

Praktische informatie   

Groepsgrootte: 25 leerlingen 

Duur: 60 tot 90 minuten, aan te passen aan rooster.   

Kosten educatieve activiteit: in overleg, richtlijn is 3,50 euro per leerling. 

Bezoekadres: Pennings Foundation, Geldropseweg 63, 5611 SE Eindhoven.   

Contact: educatie@penningsfoundation.com of tel 040 308 0609 

blog26-scholenbezoek Huygens-Theo met le
bottom of page