top of page
Online opdracht

ONLINE OPDRACHT LANDSCHAPSFOTOGRAFIE

Voor deze online fotografieopdracht ga je je verdiepen in de kijkwijze van verschillende landschapsfotografen en vervolgens zelf fotograferen om te ontdekken welke ‘bril’ bij jou past. 

 

Eind 2020 toonde Pennings Foundation i.s.m. de Brabant-Collectie en Brabants Landschap de tentoonstelling ‘Weemoed en Werkelijkheid in het Groene Woud’. Verschillende fotografen toonde hun werk gemaakt in de natuurgebieden het Bossche Broek, de Kampina, de Oisterwijkse Bossen en Vennen, de Loonse en Drunense Duinen, de Mortelen en de Scheeken.  

 

Iedere fotograaf uit de tentoonstelling had zijn eigen kijkwijze die we voor deze opdracht uiteengezet hebben in 5 ‘brillen’. Een ‘bril’ uit zich niet alleen in wat er in beeld is gebracht maar ook hoe dat in beeld is gebracht. Kadrering, camerastandpunt, licht en lensgebruik zorgen dat het onderliggend idee van de fotograaf over het landschap ‘gelezen’ kan worden. We onderscheiden voor deze opdracht de volgende 5 brillen: De Humoristische bril, de Romantische bril, de Kritische bril, de Magische bril, de Onderzoekend bril. 

 

Na een online les over kijkwijzen aan de hand van fotografie uit de tentoonstelling ga je zelf op pad met je camera! Laat je ogen je vertellen of jij de wereld anders ziet in deze tijden van lockdown. Hoe ervaar jij het natuurlijke of stadse-landschap nu? Heb je een nieuwe lievelingsplek ? Heeft naar buiten gaan een andere betekenis gekregen voor jou? Zoek jij de weidse heide op of blijf je nou juist beschut in de urban buitenruimte?  

 

 

Beschrijf een ervaring die je onlangs had in de buitenruimte/ het landschap. Of een ervaring die je graag had willen hebben maar juist mist! Fotografeer aan de hand van je bevindingen met de 5 brillen als mogelijke kijkwijze.   

Bibliotheek-studenten SintLucas-Talent Wall  Mirte van Duppen-foto Huig Bartels.JPG
bottom of page