top of page
Migratie


PIET DEN BLANKEN EN STIJN PEETERS
4 september t/m 9 oktober 2021 

Fotojournalist Piet den Blanken fotografeert al 25 jaar langs de grenzen van Europa migranten die zich in Europa willen vestigen. Stijn Peeters interpreteert als kunstenaar de migratieproblematiek. 

 

Dat door mensen gecreëerde grenzen niet bepalen waar iemand verblijft is een gegeven van alle tijden. Migratie is van alle tijden. Maar de reden om te migreren is zo uiteenlopend als de mens en zijn of haar reis en bestemming.  

 

In de tentoonstelling ‘Migratie’ van Piet den Blanken en Stijn Peeters zien we het persoonlijke verhaal van de hedendaagse vluchteling. 

 

Beschouwende opdracht 

Samen bekijken we de tentoonstelling aan de hand van Visual Thinking Strategies. (VTS is een methode van kunstbeschouwing die gebaseerd is op “Kijken – denken – bespreken” aan de hand van drie vragen.) We bespreken zo de getoonde werken met hun thematiek en de persoonlijke interpretatie van de leerlingen.  

 

Praktijkopdracht 

Wat zou jij meenemen als je 1 tas had om te vullen? Stel je voor; je krijgt te horen dat je moet vertrekken, je leefomgeving is onveilig geworden en het is van levensbelang om deze zo snel mogelijk te verlaten. Je hebt weinig tijd en maar een rugzak of weekendtas om je persoonlijke bezittingen mee te nemen. Je weet niet waarheen je gaat en hoe lang je zal moeten reizen. Wat neem jij mee in je tas?  

 

Fotografeer je spullen en tas.  

blog26-scholenbezoek Huygens-Theo met le
bottom of page