top of page

19 juli 2020 - 23 augustus 2020

Martijn van de Griendt

Erotiek

Martijn van de Griendt-EXPO-PREVIEW-gale
Tijd & locatie

19 juli 2020 - 23 augustus 2020 | Pennings Foundation

Opening expositie: wordt later bekend gemaakt.

Meer info 

Hoe in deze tijd van ‘#metoo’ om te gaan met erotiek? 8 kunstenaars worden uitgenodigd om hun visie te geven. Hoe beïnvloeden diverse culturen onze blik op erotiek? Wat kan nog wel, wat kan niet? Tijdens de tentoonstelling worden er een aantal bijeenkomsten georganiseerd waarbij ook performances en discussies met publiek op het programma zullen staan.

Curator en een van de deelnemers is Martijn van de Griendt (Eindhoven, 1970), documentaire- en portretfotograaf uit Amsterdam. Hij volgde zijn opleiding aan de School voor Journalistiek in Utrecht en de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag.


Onderwerpen van zijn fotografie zijn vaak alledaagse dingen; jongeren vormen een grote rol in zijn werk. Ook maakte hij naam door voor het muziekblad OOR bijzondere portretten van popartiesten te maken en fotografeerde hij op de erotiekbeurs Kamasutra.

De afgelopen jaren is zijn werk diverse malen bekroond bij de wedstrijd van de Zilveren Camera, in verschillende categorieën en bij de SO Awards. Zijn werk is eerder tentoongesteld tijdens o.a. Fotofestival Naarden en in de Kunsthal in Rotterdam. In 2017 exposeerde hij bij Pennings met Martijn to Go. Van 2 oktober 2019 t/m 19 januari 2020 is zijn nieuwste project Martijn van de Griendt ON/OFF te zien zijn in het Rijksmuseum Amsterdam, dat sinds 1975 jaarlijks een opdracht verstrekt in de serie Document Nederland. Bij deze expositie is zijn 10e fotoboek verschenen!

bottom of page