top of page
30.07.22 – 20.08.22

TOT HIER… en verder

Rob Schoonen

best greenhouse (002).jpg

Groepsexpositie samengesteld door Rob Schoonen ter gelegenheid van zijn afscheid als coördinator van de kunstredactie bij het Eindhovens Dagblad.

Marc Mulders

TOT HIER… en verder

In juli 2022 neemt Rob Schoonen afscheid als coördinator van de kunstredactie bij het Eindhovens Dagblad. Sinds zijn komst bij die krant in 2001 interviewde hij talloze kunstenaars en designers. Op uitnodiging van Pennings Foundation heeft hij een expositie samengesteld. Die omvat werk van zestien kunstenaars die hij hoog heeft zitten en over wie hij in zijn ED-tijd heeft geschreven. Dat zijn: Maarten Baas, Joost van Bleiswijk, Gijs van Bon, René Daniëls, Piet Hein Eek, Kiki van Eijk, Bart Hess, Hans van Hoek, John Körmeling, Aagje Linssen, Helma Michiels, Marc Mulders, Norbert van Onna, United Cowboys, Henk Visch en Jeroen Wand.


Daarnaast wordt de serie 'Onderweg' getoond, een wekelijkse rubriek in het ED die Schoonen sinds april 2020 maakt samen met fotograaf Kees Martens. Daarbij fantaseert hij vrijelijk bij een foto die Martens ergens onderweg in de regio heeft gemaakt, steeds vanuit het raam van zijn auto.

Opening
Zaterdag 30 juli 2022, 16:00 – 18:00

Om 16.00 uur openingswoord door Martijn Paulen, directeur Dutch Design Foundation.

Gratis toegang, wel graag aanmelden: https://bit.ly/3L4QE0n

Helen Sear, photography, video art, new media art, artcollector, fotografie, tentoonstelling, galerie

bottom of page