top of page
17.01.20 - 09.02.20

Now and then

Maarten van der Put / United Cowboys

best greenhouse (002).jpg

De tentoonstelling Now and Then toont fotowerk van Maarten van der Put en vormt met interventies van United Cowboys een uniek samenwerkingsproject met Pennings Foundation. ​ Vier weken lang bezet Maarten van der Put de ruimte van Pennings Foundation aan de Geldropseweg 63 in Eindhoven met een fotografie-expositie, gecombineerd met installaties en performances van het Eindhovense gezelschap United Cowboys.

Choreograaf, regisseur en beeldend kunstenaar Maarten van der Put toont een overzicht van zijn fotograsche werk. Met portretten die inzoomen op dat wat onder de oppervlakte schuilgaat, gecombineerd met foto’s waarin de textuur van objecten haast tastbaar wordt, toont hij een wereld van intimiteit, die zowel oprecht is als vervreemdend.

 

Gedurende de expositie worden performances en installaties ontwikkeld en uitgevoerd door internationale dansers van United Cowboys, waardoor een synergie ontstaat tussen stilstaand beeld en beweging. Van der Put creëert hiermee een autarkische biotoop, op zoek naar schoonheid, kwetsbaarheid en kracht. De concepten zijn van Maarten van der Put en Pauline Roelants. Samen vormen zij het artistiek team van United Cowboys. Het publiek dat de expositie bezoekt wordt uitgenodigd getuige te zijn van deze creaties.

 

Maarten van der Put (1961) studeerde beeldende kunst met specialisatie video en lm. Hij creëerde videowerk voor verschillende gezelschappen en regisseurs, waaronder Ivo van Hove, Jan Lauwers en Pierre Audi. 

Opening
Vrijdag 17 januari 2020 om 17.00 uur

Helen Sear, photography, video art, new media art, artcollector, fotografie, tentoonstelling, galerie

bottom of page