top of page
06.05.2023 - 24.06.2023

Harry Penningsprijs 2023

Groepsexpositie

best greenhouse (002).jpg

In 2023 viert Pennings Foundation haar eerste lustrum en dat doen we door de organisatie van de Harry Penningsprijs. De Harry Penningsprijs zal voor de 6de keer worden uitgereikt.

Jasper van den Ende, winnaar Harry Penningsprijs 2023

In 2023 viert Pennings Foundation haar eerste lustrum en dat doen we door de organisatie van de Harry Penningsprijs. De prijs is verbonden aan de naam van de oprichter van een van de eerste fotogaleries van Nederland, en dient om startende fotografen een kans te geven zich te onderscheiden en te presenteren. De Harry Penningsprijs zal voor de 6de keer worden uitgereikt.


We hebben een aantal experts op het gebied van (kunst)fotografie gevraagd kandidaten voor te dragen, opgeleid aan een kunst- of fotoacademie en wonend in Nederland of België. Uit de longlist van kandidaten heeft een jury een shortlist samengesteld van genomineerden voor de prijs. De jury wordt gevormd door: Hendrik Driessen (voormalig directeur van Museum De Pont), Roos Schouw (hoofdredacteur Focus) en Martijn van de Griendt (fotograaf).


De genomineerden zijn: Bebe Blanco Agterberg, Wiosna van Bon, Eliza Bordeaux, Laura Chen, Jasper van den Ende, Julia Gat, Esther Hovers, Rick van der Klooster, Sabine van Wechem. De fotografieprojecten waarvoor ze zijn geselecteerd worden van 6 mei t/m 24 juni getoond in de groepsexpositie.


Tijdens de prijsuitreiking op zaterdag 10 juni werd door de jury de algemeen winnaar bekend gemaakt: Jasper van den Ende.


Ook werd de winnaar van de publieksprijs bekend gemaakt: Wiosna van Bon


Voor een verslag van de prijsuitreiking zie blog #48


In 2007 werd de Harry Penningsprijs uitgereikt aan Renée van Trier, in 2009 aan Wytske van Keulen, in 2011 aan Awoiska van der Molen, in 2015 aan Maroesjka Lavigne en in 2019 aan Marwan Bassiouni.

Opening
De expo start zonder vernissage.
Prijsuitreiking: zaterdag 10 juni.

Helen Sear, photography, video art, new media art, artcollector, fotografie, tentoonstelling, galerie

bottom of page