top of page
12.12.18 - 20.01.19

EXCHANGE

Viewmaster Projects / Mirte van Duppen en Sara Bachour

best greenhouse (002).jpg

Viewmaster Projects is een nomadisch kunstinitiatief, met als belangrijkste doelstelling het presenteren van time based art voor zowel een kunstminnend als voor een nieuw publiek dat op weg is ergens naar toe. Wandelaars, werkers en shoppers komen de videowerken tegen op de ramen van leegstaande gebouwen, winkels of bestaande kunstruimtes.

EXCHANGE, het project dat Viewmaster Projects gezamenlijk met vijf kunstinstituten presenteert, richt zich op jonge kunstenaars die met video werken.

Op vijf locaties in Nederland laten we twee raamvullende projecties zien in de openbare ruimte. Partners zijn Heden uit Den Haag, Garage Rotterdam, Pennings Foundation in Eindhoven, Greylight Projects in Hoensbroek, en LIMA presenteert twee werken uit hun collectie in Maastricht.

 

In Eindhoven bij Pennings Foundation aan de Geldropseweg 63 worden in een loop de werken vertoond van Mirte van Duppen en Sara Bachour.

In Floating Signifiers laat Mirte van Duppen in de gefragmenteerde opnamen van het dagelijks leven in Seoul de schoonheid zien van het gewone stadsleven.

Sara Bachour daarentegen toont in haar serie The Stretch: Between two Frames (Morocco) de transitie van plekken in de wereld tussen de jaren 60 en nu.

De overgang van toen naar de huidige situatie van de plekken beïnvloed door de vloedgolf van het massatoerisme ontvouwt zich in dit werk als een bewegende abstractie.

 

Mirte van Duppen (1990) woont en werkt in Tilburg

Sara Bachour (1988) woont en werkt in Maastricht

 

https://www.viewmaster-projects.com/

Opening

Helen Sear, photography, video art, new media art, artcollector, fotografie, tentoonstelling, galerie

bottom of page