top of page
17.10.20 - 25.10.20

Dutch Design Week

Isola Design District

best greenhouse (002).jpg

Isola Design District is een organisatie van vooruitstrevende ontwerpers, die jaarlijks hun werk presenteren tijdens de Design Week in Milaan. Voor de Dutch Design Week (DDW) brengt Isola District voor de tweede keer een tentoonstelling naar Eindhoven gewijd aan projecten en installaties gericht op innovatie, duurzaamheid, vakmanschap en nieuwe materialen. Het thema dit jaar is Materialized.

Isola District, een wijk in Milaan, is onlangs herontwikkeld door nieuwe architectuur en openbare parken en door nieuwe evenementen, georganiseerd door Isola Design District. De afgelopen jaren wordt tijdens de Design Week van Milaan in Isola een platform geboden aan vooruitstrevende ontwerpers van over de hele wereld, die hun werk kunnen presenteren in galeries en ateliers.

 

De tentoonstelling bij Pennings Foundation wordt samengesteld door Blank, het creatieve bureau achter het evenement. Bezoekers worden wegwijs gemaakt in projecten en installaties gericht op innovatie, duurzaamheid, vakmanschap en nieuwe materialen. Het doel is om kennis te maken met design in alle mogelijke vormen, dat verder gaat dan het product en zijn functie. 

 

Precies op de locatie van Pennings Foundation was in de jaren ’70 tot en met ‘90 Pennings Binnenhuisarchitectuur gevestigd, gespecialiseerd in Italiaans design. Met de tentoonstelling van Isola Design District is Italiaans design terug in Eindhoven.

Opening
Gecancelled

Helen Sear, photography, video art, new media art, artcollector, fotografie, tentoonstelling, galerie

bottom of page