top of page
22.10.2022 – 30.10.2022

DDW - AgriValley

Mirte van Duppen

best greenhouse (002).jpg

New Gardens of Eden, video-installatie met 5 beeldschermen

‘Toen ik zeven jaar oud was, liep ik voor het eerst een onbekend landschap in. Een kas. Al mijn zintuigen werden getriggerd door het vocht, de hitte en de geur. Ik herinner me nog steeds deze verwondering. Meer dan twintig jaar later leg ik deze landschappen vast waarin ik de spanning tussen mens en machine weergeef.’


AgriValley is een langlopend poëtisch onderzoek naar de Nederlandse landbouw. De futuristische - bijna droomachtige beelden - geven inzicht in de enorme impact van de technische innovatie in de agrarische sector. Mirte van Duppen laat in haar cinematografische weergaven diverse productielandschappen samenkomen als een sociale constructie, waarbij het uiterlijk uiteindelijk wordt bepaald door het gebruik. Hier leven en werken mens en machine samen. Van Duppen reflecteert als beeldend kunstenaar op het hedendaagse landschap door associatieve analyses en het gebruik van beeldrijm.


Mirte, van wie eerder dit jaar de solo-expositie AgriValley te zien was bij Pennings Foundation, toont tijdens de DDW opnieuw haar installatie New Gardens of Eden met 5 beeldschermen.


Mirte van Duppen (1990, Tilburg) is (video-)kunstenaar met een grafische achtergrond. Filmen is voor haar een denkproces, een manier om onbekende situaties te verkennen. In haar films analyseert ze de structuren, functies en transformaties van (stedelijke) landschappen en de interactie van de mens met zijn omgeving. Ze gebruikt de werkelijkheid (wat we zien) en fictieve elementen (wat we ons verbeelden) als gereedschap voor analyse en compositie.

Zij volgde haar opleiding aan ArtEZ in Arnhem en Sandberg Instituut (master) in Amsterdam.


Zie ook de website van DDW:

AgriValley - Mirte van Duppen | Dutch Design Week (ddw.nl)

Opening

Helen Sear, photography, video art, new media art, artcollector, fotografie, tentoonstelling, galerie

bottom of page