top of page

Boekpresentatie United Cowboys

United Cowboys

best greenhouse (002).jpg

In 2023 vierde dans - performancegezelschap United Cowboys haar 30-jarig bestaan met verschillende speciale projecten in het Art House aan de Kleine Berg in Eindhoven en met de voorstelling Resilience in het Parktheater. Ook verscheen er een omvangrijk boek: united cowboys.
Foto: Maarten van der Put

Joost Goutziers schreef over het boek in de Theaterkrant: 

In het kader van het dertig jaar bestaan van United Cowboys is een prachtig en lijvig fotoboek verschenen met honderden beelden uit voorstellingen van het gezelschap. Wat hebben Pauline Roelants en Maarten van der Put in die jaren veel gemaakt. 


Het boek staat vol met sprekende fragmenten van grote en kleinere voorstellingen, van biotopen en van Seasonings, de presentaties van United Cowboys in het eigen Art House in Eindhoven. Ook van de voorstelling The Nutcracker die United Cowboys maakte voor het Staatstheater in het Duitse Kassel zijn foto's opgenomen 


Het is een feest van herkenning voor fans van de Cowboys. Voor wie het gezelschap minder goed kent, biedt het fotoboek alle ruimte voor een uitgebreide kennismaking. Wat een indrukwekkend overzicht. 


Net als in de voorstellingen komt de kijker ogen te kort, maar het grote voordeel van een fotoboek is dat de blik kan rusten bij het beeld, zolang als iemand zelf wil. Het is niet voorbij als je met je ogen knippert. 


De meeste foto's, veel zijn paginagroot afgedrukt, zijn gemaakt door Maarten van der Put. Het is een prachtig bladerboek, uitgebracht op groot formaat. 


Het boek ‘united cowboys’ is een uitgave van Lecturis en is ook te koop in de Shop van Pennings Foundation. 


Pauline Roelants en Maarten van der Put willen vrijdag 7 juni extra aandacht besteden aan deze publicatie met een speciaal programma. Er zal een introductie op het boek worden gegeven. Er worden een aantal foto’s uit het boek tentoongesteld. Deze selectie is tevens in kleine oplage te koop. Er worden video’s getoond van werk van United Cowboys. En in een performance-achtige setting met muziek zullen de aanwezige dansers enkele foto’s tot leven laten komen.  


 Graag nodigen we u uit aanwezig te zijn bij deze speciale gelegenheid.  


Entree is gratis. Wel graag even aanmelden

Opening
Donderdag 4 juli 2024

Helen Sear, photography, video art, new media art, artcollector, fotografie, tentoonstelling, galerie

bottom of page