top of page
15.12.19 - 12.01.20

Artistic midlife crisis of a storyteller

Tom Woestenborghs

best greenhouse (002).jpg

Op de dag dat hij veertig wordt neemt beeldend kunstenaar Tom Woestenborgh zich voor zich een jaar lang alleen bezig te houden met het maakproces. Een jaar lang wil hij kunst maken zonder bijbedoelingen. Hij beperkt zich tot drie thema’s: bloemstilleven, naakt en abstract. Maar zonder bijbedoeling kunst maken blijkt al gauw een onmogelijke opgave.

Een jaar lang alleen bezig zijn met het maakproces, dat is wat beeldend kunstenaar Tom Woestenborghs zich voornam op de dag dat hij 40 werd. Hij beperkte zich tot drie klassieke thema’s: bloemstilleven, naakt en abstract. Maar puur formeel kunst maken bleek al gauw een onmogelijke opgave, want bloemstillevens worden al snel geassocieerd vergankelijkheid, het vrouwelijk naakt met lust, identiteit, machtsverhoudingen en voyeurisme. En zelfs abstracte kunst roept associaties op.

 

Tom Woestenborghs (1978) maakt collages, opgebouwd uit vele lagen plakplastic. Fotograsch materiaal dient daarvoor als basis. Woestenborghs behaalde zijn master schilderen aan St. Lucas in Antwerpen, en een post graduate aan het Hoger Instituut voor Schone Kunsten, eveneens in Antwerpen. Hij woont in Merksplas en heeft zijn atelier in Hoogstraten (B). De expositie is tot stand gekomen in samenwerking met Frank Taal Galerie in Rotterdam. Bij de expositie verschijnt een catalogus.

Opening
Zondag 15 december om 15.00 uur

Helen Sear, photography, video art, new media art, artcollector, fotografie, tentoonstelling, galerie

bottom of page