wo 25 sep. | Pennings Foundation

Artist talk Nick Hannes

Nick Hannes is documentair fotograaf. Hij vertelt hoe hij als fotojournalist de overstap maakte naar autonome fotografie.
Registratie is afgesloten
Artist talk Nick Hannes

Tijd & locatie

25 sep. 2019 20:00
Pennings Foundation, Geldropseweg 63, 5611 SE Eindhoven, Netherlands

Informatie

Tijdens deze lezing zal Hannes een overzicht geven van de belangrijkste stappen in zijn carrière, aan de hand van drie boekprojecten: ‘Red Journey’ (2009) verbeeldt de transitiefase in de voormalige Sovjet-Unie. ‘Mediterranean. The Continuity of Man’ (2014) focust op de breuklijnen en crisissen in het Middellandse Zee-gebied. Zijn meest recente boek, ‘Garden of Delight’ (2018) toont Dubai als de ultieme speeltuin van globalisering en kapitalisme.

Nick Hannes (1974, Antwerpen) studeerde fotografie aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten (KASK) in Gent. Na acht jaar te hebben gewerkt als fotojournalist, legde hij zich volledig toe op zijn persoonlijk artistieke praktijk. Zijn werk is documentair en maatschappijkritisch, en heeft een sterk sociaal-politieke inslag. Gebruik makend van humor, ironie en visuele metaforen richt hij zich op de problematische relatie van de mens met zijn omgeving.

Registreer
Prijs
Aantal
Totaal
 • Entree - regulier
  €8
  €8
  0
  €0
 • Entree - student
  €5
  €5
  0
  €0
Totaal€0

Deel dit event