top of page
19.11.2022 – 24.06.2023

TalentWall 8 - Non-Photography Photography

Karsten Kronas

best greenhouse (002).jpg

Een zoektocht naar de ware essentie van analoge fotografie

Het werk van Karsten Kronas bestaat voornamelijk uit langlopende projecten. Momenteel doet hij onderzoek naar analoge fotografie. Aanvankelijk richtte hij zijn onderzoek op negatieven en polaroids en keek hij vooral naar fouten in belichting en ontwikkeling. Later richtte hij zijn onderzoek op resten van fotomateriaal van fotolaboratoria voor het ontwikkelen en afdrukken van kleurenfotografie en afvalmateriaal van 35 mm zwartwit filmrolletjes.


Het gaat hem niet zozeer om de afbeeldingen op de foto’s, maar meer het hele proces van analoge fotografie en de eigenschappen van de materialen. In zijn werk reflecteert hij daar op. Dat resulteert in geabstraheerde beelden.


“Soms voelt het als een intieme zoektocht naar hoe een zelfportret van fotografie eruit kan zien. Ik ontdoe het beeld van zijn ruimtelijke illusie en vertaal het naar een nieuwe realiteit: die van het materiaal zelf”.


Karsten Kronas (1978 Wiesbaden) studeerde Fotografie en Media aan de Universiteit van Toegepaste Wetenschappen te Bielefeld en volgt daar nu de master-opleiding. Hij is docent Documentaire & Conceptuele Fotografie aan de vakschool voor Design & Media te Bielefeld. Kronas heeft een aantal (kunstenaars)boeken op zijn naam staan, waaronder ‘Primal Scream’(2011), ‘Welcome to the Jungle’ (2017), ‘Nineteen Swimming Pools and Broken Glass’ (2020) en ‘Searching for Mr. X’ (verschijnt binnenkort).

Opening
Zaterdag 19 november 2022

Helen Sear, photography, video art, new media art, artcollector, photography, exhibition, gallery

bottom of page