top of page
1 juni t/m 24 augustus 2024

TalentWall 10 - CACHE

Alida van Gool

best greenhouse (002).jpg

Een interactieve zoektocht naar bewustzijn, perceptie en verbeelding

Duik samen met kunstenaar Alida van Gool in ons bewustzijn, en onderzoek de rol van perceptie in het (re)creëren van onze ervaringen. In hoeverre biedt beeld mogelijkheden om onze menselijke geest te vatten? Welke betekenis heeft beeld in het duiden van mentale processen? Welke rol speelt tijd in het verloop van onze herinneringen, onze waarnemingen en onze eigenheid? 


Op zaterdag 1 juni werkt Alida gedurende vier uur - tussen 12.00 en 16.00 uur - bij Pennings Foundation aan het maken van 'CACHE (Temporary Memory)', een collage-installatie waarin ze deze vragen al doende onderzoekt. Het publiek is van harte uitgenodigd om ín het werk plaats te nemen en zelf onderdeel te worden van het maakproces. 


Kom op 1 juni langs, stap in de verbeelding van onze geest en neem plaats in het bewustzijn van de kunstenaar. Bevraag. Bespiegel. Tast af. Mijmer en meng in. 


'CACHE (Temporary Memory)' blijft na afloop (zonder aanwezigheid van de kunstenaar) te zien bij Pennings Foundation op de TalentWall t/m 24 augustus. 


Alida van Gool (1986) is conceptueel kunstenaar en onderzoekt in haar werk de constructie van betekenis en waarde. Zij studeerde Arts and Culture Studies aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, gevolgd door de Fotoacademie in Amsterdam. Haar werk vertoont vaak sporen van schijnbare 'sloppiness' (slordigheid, emotionaliteit, rommeligheid) in het uitvoeringsproces, waarmee ze onze mentale projecties van perfectie bevraagt en uitdaagt. 


Via haar werk geeft Alida een eigen lichamelijkheid aan veelal onzichtbare (mentale, digitale) structuren, processen en toestanden. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid voor een meer intieme, directe verhouding tot dergelijke abstracties. Met 'CACHE (Temporary Memory)' geeft ze een fysieke vorm aan ongrijpbare, en tegelijkertijd alledaagse concepten zoals bewustzijn, perceptie en verbeelding.  

Opening
Zaterdag 1 juni 2024 12.00 – 16.00 uur: installatie/performance met het publiek.
Gratis entree

Helen Sear, photography, video art, new media art, artcollector, photography, exhibition, gallery

bottom of page