top of page
28.06.19 - 20.07.19

Ephermal Photographs

Willem Popelier

best greenhouse (002).jpg

Willem Popelier toont werk uit de series Selfie Guide en Showroom Girls. Daarnaast laat hij bij Pennings Foundation voor het eerst werk zien uit het project Ephemeral Photographs (work in progress).

Willem Popelier - Ephemeral Photographs

Bij Pennings Foundation toont Willem Popelier een combinatie van drie projecten: Ephemeral Photographs (work in progress), Showroom Girls en The Do-It-Yourselfie Guide. Daarbij wordt een eerste aanzet van zijn nieuwe project Ephemeral Photographs in een bredere context van zijn werk wordt geplaatst.

 

Ephemeral Photographs onderzoekt de waarde van het vluchtige gebruik van fotografie, gebaseerd op foto’s die tegenwoordig maar 24 uur lang te zien zijn op social media. Showroom Girls onderzoekt onze behoefte om onszelf te fotograferen en om via social media gezien en gehoord te worden. The Do-It-Yourselfie Guide onderzoekt de wijze waarop we onszelf willen afbeelden op social media en de ongeschreven regels die we daarbij hanteren. Ephemeral Photographs zal begin 2020 bij Pennings Foundation te zien zijn.

 

Willem Popelier (1982) is een beeldend kunstenaar die fotografie gebruikt als medium. Hij richt zich vooral op de populaire beeldcultuur, het alomtegenwoordige imago en de effecten daarvan op de samenleving.

 

Willem Popelier studeerde aan KABK in Den Haag en AKV|St. Joost in Breda. Hij geeft les aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam, woont in Utrecht en heeft een aantal fotoboeken op zijn naam staan, o.a. This is Willem Popelier (2012) en The Do-It-Yourselfie Guide (2015).

Opening
Vrijdag 28 juni van 17.00 – 19.00 uur

Helen Sear, photography, video art, new media art, artcollector, photography, exhibition, gallery

bottom of page