top of page
01-02-2023 - 22.04.2023

Biebfreak

Crosslab Fontys

best greenhouse (002).jpg

“Deze expositieruimte is gevuld met verhalen, over vroeger, over later, over jou en over mij. Het zijn verhalen die zonder deze expositie in de kast waren gebleven, onverteld… Met deze werken bieden wij ze weer nieuw leven!”

Voor het vak Crosslab lieten studenten van de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving van Fontys Hogeschool voor de Kunsten Tilburg zich inspireren door fotoboeken uit de bibliotheek van Pennings Foundation. Iedere student koos een fotoboek als uitgangspunt voor een eigen kunstwerk. De media die zij gebruikten zijn: fotografie, film, Virtual Reality, textiel en installatie. Met begeleidende teksten geven zij aan wat hen in het gekozen boek aansprak en hoe zij de vertaalslag maakten naar een eigen creatie.


Met Crosslab doen studenten ervaring op in het werkveld door praktijkopdrachten uit te werken. De vraag die Pennings Foundation stelde is: hoe brengen we de fotoboekenbibliotheek onder de aandacht van het publiek? De bibliotheek biedt informatie voor onderzoekers, maar is ook een grote bron van inspiratie voor creatieve makers.

Opening
Zaterdag 11 februari 17.00 – 19.00 uur
Gratis toegang

Helen Sear, photography, video art, new media art, artcollector, photography, exhibition, gallery

bottom of page