top of page
11.05.2023 - 29.10.2023

AgriValley

Mirte van Duppen

best greenhouse (002).jpg

Futuristische en poëtische, bijna droomachtige beelden, geven inzicht in de enorme impact van de technische innovatie op de agrarische sector.

“Toen ik zeven jaar oud was, liep ik voor het eerst een onbekend landschap in. Een kas. Al mijn zintuigen werden getriggerd door het vocht, de hitte en de geur. Ik herinner me nog steeds deze verwondering. Meer dan twintig jaar later leg ik deze landschappen vast en geef ik de spanning tussen mens en machine weer. Futuristische en poëtische, bijna droomachtige beelden, geven inzicht in de enorme impact van de technische innovatie op de agrarische sector.” (Mirte van Duppen)


De video AgriValley is t/m 29 oktober 2023 te zien.


Mirte van Duppen (1990, Tilburg) is (video-)kunstenaar met een grafische achtergrond. Filmen is voor haar een denkproces, een manier om onbekende situaties te verkennen. In haar films analyseert ze de structuren, functies en transformaties van (stedelijke) landschappen en de interactie van de mens met zijn omgeving. Ze gebruikt de werkelijkheid (wat we zien) en fictieve elementen (wat we ons verbeelden) als gereedschap voor analyse en compositie. Zij volgde haar opleiding aan ArtEZ in Arnhem en Sandberg Instituut (master) in Amsterdam.


Boek ‘AgriValley’ (Jap Sam Books, 2023):  30 euro

Special edition: gesigneerd boek ‘AgriValley’ met print op Fine Art Dibond: 150 euro

(keuze uit: Tulpenteler, Tomatenteler, Orchideeënteler)

Opening

Helen Sear, photography, video art, new media art, artcollector, photography, exhibition, gallery

bottom of page