top of page

Sun, May 16

|

Eindhoven

Opening Lost in Transition - 16.00 uur

In de multimedia installatie ‘Lost in Transition’ komen de personages uit tekeningen van beeldend kunstenaar Toos Nijssen levensgroot tot leven. Al meer dan tien jaar maakt Nijssen als afsluiting van de dag een of meer tekeningen (aquarellen) en plaatst deze op social media.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Opening Lost in Transition - 16.00 uur
Opening Lost in Transition - 16.00 uur

Tijd & locatie

May 16, 2021, 4:00 PM – 5:00 PM

Eindhoven, Geldropseweg 63, 5611 SE Eindhoven, Nederland

Informatie

In de multimedia installatie ‘Lost in Transition’ komen de personages uit tekeningen van beeldend kunstenaar Toos Nijssen levensgroot tot leven. Al meer dan tien jaar maakt Nijssen als afsluiting van de dag een of meer tekeningen (aquarellen) en plaatst deze op social media. Tekeningen van personages die emoties verbeelden als kwetsbaarheid, eenzaamheid, je verloren voelen in deze wereld. Een selectie verscheen vorig jaar in het boek ‘tweehonderd dagen tekenen’.

Het werk van Toos Nijssen is persoonlijk, maar de emoties zijn herkenbaar voor de toeschouwer, evenals de thema’s die zij hanteert, zoals de positie van de vrouw en emancipatie.

In deze installatie vormt de video de verbinding tussen de levensgrote personages. Je ziet een bos, je hoort de regen vallen en op de achtergrond hoor je stemmen, stemmen van toevallige voorbijgangers. De levensgrote personages lijken op te gaan in de wereld van het bos, samen en toch verloren. Als bezoeker word je meegenomen in de wereld van stilte, verre geluiden en personages die allen een deel van iemand kunnen zijn.

Deel dit event

bottom of page