top of page

Fri, Feb 19

|

Online webinar

Lezing Maartje van den Heuvel

Van Brabants Land tot Brainport. Fotografie, kunst en landschapsidentiteit Lezing in het kader van de expositie ‘Weemoed en Werkelijkheid in Het Groene Woud’.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Lezing Maartje van den Heuvel
Lezing Maartje van den Heuvel

Tijd & locatie

Feb 19, 2021, 8:00 PM – 9:45 PM

Online webinar

Informatie

Van Brabants Land tot Brainport

Fotografie, kunst en landschapsidentiteit

Met Brainport Eindhoven, Het Groene Woud en Van Gogh National Park ontwikkelt het gebied tussen Den Bosch, Tilburg en Eindhoven zich tot internationaal relevante regio, waarin innovatieve kenniseconomie, natuur en cultuur zich dynamisch ontwikkelen. Wat gaat dit betekenen voor het omringende landschap? Op welke manier kan fotografie bijdragen aan het in evenwicht houden van economisch-landschappelijke ontwikkeling en het doortrekken naar de toekomst van landschapsidentiteit?

In deze lezing richt Maartje van den Heuvel zich op het Brabantse landschap van Het Groene Woud, met historische fotografie van o.a. Henri Berssenbrugge, Martien Coppens, Noud Aartsen (uit de collectie van de Universiteit Leiden en de Brabant-Collectie van Tilburg University), hedendaagse fotografie van o.a. L.J.A.D. Creyghton, Noortje Haegens en Marc Mulders èn ... een enkele familiefoto. Behalve dat Het Groene Woud het onderwerp is van de Landschapstriënnale en de tentoonstelling in Pennings Foundation, is het namelijk ook het landschap waar Van den Heuvel zelf opgroeide.

Maartje van den Heuvel is conservator van de Prentenkabinet-fotocollectie van Universiteit Leiden, de oudste museale fotocollectie van Nederland. Zij promoveerde in 2018 op het proefschrift Picturing Landscape: Contemporary Photography, Collective Visual Memory and the Making of Place in the Netherlands. Zij licht haar theorie toe in deze lezing met als casus Het Groene Woud.

Foto Noud Aartsen (Brabant-Collectie, Tilburg University)

Registreer

  • Online webinar

    €5.00
    Sale ended

Total

€0.00

Deel dit event

bottom of page