top of page

Wed, Jan 16

|

Pennings Foundation

Kunst Dichterbij

Pennings Foundation neemt je mee in het avontuur van de kunst via de cursus "Kunst Dichterbij". Op vier interactieve bijeenkomsten in het voorjaar van 2019 gaan we in gesprek. Met elkaar, verzamelaars, kenners en kunstenaars. Waar leidt jouw nieuwsgierigheid jou heen? Lees verder voor het programma.

Registration is Closed
See other events
Kunst Dichterbij
Kunst Dichterbij

Tijd & locatie

Jan 16, 2019, 8:00 PM – 10:00 PM

Pennings Foundation, Geldropseweg 63, 5611 SE Eindhoven, Netherlands

Informatie

KUNST DICHTERBIJ

Het programma ziet er als volgt uit:

Inloop met koffie/thee 19.30 uur, aanvang 20.00 uur. Eindtijd ongeveer 22.00 uur .

De cursus wordt gegeven door Anneke van Wolfswinkel (schrijver, cultuurjournalist, kunstcriticus).

16 januari: De vitaliteit van de schilderkunst (met gastspreker Ingrid Simons, beeldend kunstenaar).

De kunstverzameling van Akzo Nobel Art Foundation komt aan bod. In het aspect van de kunstwereld staat de kunstenaar centraal: Ingrid vertelt o.a. over haar drijfveren, over de rol van de kunstenaar in de samenleving en de relatie met de kijker/koper/verzamelaar. De focus ligt deze avond op de vitaliteit van de schilderkunst a.d.h.v. het werk van een aantal jonge kunstenaars die voornamelijk schilderen.

23 januari: De fotograaf die geen foto’s maakt

Het miniatuurmuseum van Lex en Ria Daniëls wordt besproken. Focus ligt deze avond op fotografie: Er zijn steeds meer fotografen die werken met bestaande foto’s die door anderen gemaakt zijn. We kijken naar werk wat op dat moment bij Pennings wordt geëxposeerd. En…hoe zit het nu eigenlijk: De academie versus Outsider Art?

13 februari: De buitengebieden van de kunst

We kijken naar de bijzondere collectie van Museum de Pont in Tilburg. Focus komt te liggen op de verbinding tussen beeldende kunst en andere vakgebieden zoals Bio-Art, waar kunstenaars het terrein van de biotechnologie verkennen. Video art: we spreken over werk van kunstenaars die nauw met Galerie Pennings betrokken zijn. En: wat is het verschil tussen publieke- en privémusea?

20 februari: De avontuurlijke verzamelaar (met gast Sven Schlijper, verzamelaar)

Deze avond dompelen we ons onder in installaties en sound art. De verzameling waar we naar kijken is van Sven en Gerliene Schlijper-Karssenberg. Ook praten we over galeries, beurzen en online verkoop.

Registreer

  • Kunst Dichterbij - 4 avonden

    16 jan - De vitaliteit van de schilderkunst 23 jan - De fotograaf die geen foto’s maakt 13 feb - De buitengebieden van de kunst 20 feb - De avontuurlijke verzamelaar

    €85.00
    Sale ended

Total

€0.00

Deel dit event

bottom of page