top of page

Sat, Nov 23

|

Pennings Foundation

Discussiemiddag: Nalatenschap van fotografen

Wat gebeurt er met jouw foto’s als jij er niet meer bent?

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Discussiemiddag: Nalatenschap van fotografen
Discussiemiddag: Nalatenschap van fotografen

Tijd & locatie

Nov 23, 2019, 2:00 PM – 4:00 PM

Pennings Foundation, Geldropseweg 63, 5611 SE Eindhoven, Netherlands

Informatie

Pennings Foundation in Eindhoven organiseert zaterdag 23 november een discussiemiddag met als onderwerp: de nalatenschap van fotografen.

De discussiemiddag valt in de periode dat de expositie met foto’s van Pierre Segers (1935-2016) te zien is bij Pennings Foundation. Deze expositie is de directe aanleiding van de discussiemiddag.

Na de dood van Pierre Segers ontfermde de vriendengroep van Pierre Segers zich over zijn foto’s.

Ze maakten een expositie, een boek en een film. En ze zorgden ervoor dat zijn foto’s worden ondergebracht bij het Gemeentemuseum Weert. Maar niet iedere fotograaf treft zo’n toegewijde vriendenkring.

Het doel van deze discussiemiddag:

Maak als fotograaf bespreekbaar wat er met je foto-archief moet gebeuren als jij er niet meer bent. Maak als fotograaf zelf al een selectie; zadel je nabestaanden daar niet mee op. Zoek, indien gewenst en indien mogelijk, contact met archieven waar (een selectie van) jouw foto’s bewaard kunnen worden.

Sprekers:

• Jo Brunenberg en Ton Huijbers – de Vrienden van Pierre Segers

Om het foto-archief van Pierre Segers te bewaren hebben de vrienden diverse initiatieven ondernomen: een expositie, een boek, een film. Het foto-archief wordt ondergebracht bij het Gemeentemuseum Weert.

• Emy Thorissen – de Brabant-Collectie van Tilburg University

De Brabant-Collectie beheert foto-archieven van een aantal fotografen die in Brabant hebben gewoond en gewerkt. Welke foto-archieven heeft de Brabant-Collectie al in beheer en hoe gaat de selectie in zijn werk? Wat het Nederlands Fotomuseum op landelijk niveau doet, doet de Brabant-Collectie op provinciaal niveau.

• Peter van den Doel en Eduard de Kam - Stichting 1000 foto’s

1000 foto’s is een digitaal archief waar beroepsfotografen foto’s kunnen plaatsen, tot een maximum van 1000 foto’s. Hoe gaat de selectie in zijn werk?

Daarnaast worden geïnterviewd:

• Fotograaf Piet den Blanken

Decennialang maakte hij foto’s in opdracht van de Brabant Pers. Daarnaast maakte hij talloze reizen om sociaal-maatschappelijke misstanden vast te leggen. Hij maakt momenteel een selectie van zijn archief dat op termijn wordt ondergebracht bij de Brabant-Collectie.

• Tjabine Guntlisbergen

Zij spande zich in om het foto-archief van haar vader, Harry Guntlisbergen, aan de vergetelheid te ontrukken. Het foto-archief is onlangs overgedragen aan de Brabant-Collectie.

Entree is gratis, we verzoeken u wel om u te registreren.

Registreer

  • Deelname discussiemiddag

    €0.00
    Sale ended

Total

€0.00

Deel dit event

bottom of page