top of page

Wed, Sep 25

|

Pennings Foundation

Artist talk Nick Hannes

Nick Hannes is documentair fotograaf. Hij vertelt hoe hij als fotojournalist de overstap maakte naar autonome fotografie.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Artist talk Nick Hannes
Artist talk Nick Hannes

Tijd & locatie

Sep 25, 2019, 8:00 PM

Pennings Foundation, Geldropseweg 63, 5611 SE Eindhoven, Netherlands

Informatie

Tijdens deze lezing zal Hannes een overzicht geven van de belangrijkste stappen in zijn carrière, aan de hand van drie boekprojecten: ‘Red Journey’ (2009) verbeeldt de transitiefase in de voormalige Sovjet-Unie. ‘Mediterranean. The Continuity of Man’ (2014) focust op de breuklijnen en crisissen in het Middellandse Zee-gebied. Zijn meest recente boek, ‘Garden of Delight’ (2018) toont Dubai als de ultieme speeltuin van globalisering en kapitalisme.

Nick Hannes (1974, Antwerpen) studeerde fotografie aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten (KASK) in Gent. Na acht jaar te hebben gewerkt als fotojournalist, legde hij zich volledig toe op zijn persoonlijk artistieke praktijk. Zijn werk is documentair en maatschappijkritisch, en heeft een sterk sociaal-politieke inslag. Gebruik makend van humor, ironie en visuele metaforen richt hij zich op de problematische relatie van de mens met zijn omgeving.

Registreer

 • Entree - regulier

  Locatie Pennings Foundation, Geldropseweg 63, Eindhoven Tijd Deuren open om 19.30 uur, start lezing 20.00 uur. Entree € 8,00 (incl. koffie of thee).

  €8.00
  Sale ended
 • Entree - student

  Locatie Pennings Foundation, Geldropseweg 63, Eindhoven Tijd Deuren open om 19.30 uur, start lezing 20.00 uur. Entree € 5,00 (incl. koffie of thee).

  €5.00
  Sale ended

Total

€0.00

Deel dit event

bottom of page