Maandag 4 juni

Workshop fotoboek maken

Maandagmiddag 4 juni organiseert DuPho weer een workshop fotoboeken maken.
Dit keer in Eindhoven bij Pennings Foundation. De workshop wordt gegeven door Edie Peters.
Tijd & locatie

Maandag 4 juni 2018 | 13:00 - 17:00 uur

Pennings Foundation

Geldropseweg 63

5611 SE  Eindhoven

Meer info

Fotoboek maken

Je hebt een groot aantal foto's van een onderwerp of project en je wil er een boek van maken. Daar komt veel bij kijken. Alles hangt met elkaar samen: foto's, teksten, vorm, materiaal, karakter van het werk. Kiezen van de goede foto's is een begin om alles concreter te maken. Welke foto's kies je? Hoeveel? Met wie kies je? Hoe kies je? Hoe breng je lijn in het verhaal dat je wil vertellen, of het gevoel dat je wil overbrengen? En waarom wil je een fotoboek maken? Welke plaats moet het boek innemen in het palet van je uitingen als fotograaf?

Workshop

In het eerste gedeelte gaat Edie in op regels die je kunt hanteren bij het kiezen van foto's voor een fotoboek - van een simpel journalistiek verhaal, via ingewikkeldere documentaire projecten tot conceptuele sfeerschetsen. Op tafel liggen voorbeelden van verschillende manieren waarop fotografen dat hebben aangepakt.

 

In de tweede helft laten de deelnemers aan de workshop werk zien waarmee ze een fotoboek voorbereiden - als ze tenminste al zo ver zijn - en geeft Edie commentaar en aanwijzingen, in samenspraak met de overige deelnemers. Tijdens de workshop behandelt hij eveneens de vraag op welke manier je de financiering voor een boek kunt organiseren.

 

Aanmelden

Stuur deze week een e-mail naar info@dupho.nl
Er is ruimte voor maximaal 15 deelnemers.

Ledenprijs: 30 euro (excl. BTW).

Over Edie Peters

Edie Peters (1958) is een ervaren docent, journalist en fotoredacteur. Werkte 24 jaar bij de Volkskrant in verschillende functies, waaronder chef foto van 1993 tot 2001. Gaf daarna les aan verschillende hbo-opleidingen en verzorgt nog steeds met regelmaat cursussen en workshops over beeldredactie. Hielp en helpt fotografen met het maken van goede fotoboeken. Houdt de vinger aan de pols van nieuwe ontwikkelingen via de PhotoQ Bookshop.

PENNINGS FOUNDATION

Geldropseweg 63

5611 SE  Eindhoven

info@penningsfoundation.com

Tel: +31 (0)40 30 80 609

OPENINGSTIJDEN

Woensdag:
Donderdag: 
Vrijdag:   
Zaterdag:  
en op afspraak

 

12:00 – 17:00
12:00 – 17:00
12:00 – 17:00
12:00 – 17:00

VOLG ONS