17 januari - 9 februari 2020

Maarten van der Put

Now and Then
United Cowboys

Tijd & locatie

17  januari 2020 - 09 februari 2020 | Pennings Foundation

Opening: vrijdag 17 januari van 17.00 - 19.00 uur, met performance.

Meer info

De tentoonstelling Now and Then toont fotowerk van Maarten van der Put en vormt met interventies van United Cowboys een uniek samenwerkingsproject met Pennings Foundation. 

Vier weken lang bezet Maarten van der Put de ruimte van Pennings Foundation aan de Geldropseweg 63 in Eindhoven met een fotografie-expositie, gecombineerd met installaties en performances van het Eindhovense gezelschap United Cowboys. 

 

Maarten van der Put toont een overzicht van werk dat hij in de loop der jaren als fotograaf heeft gemaakt. Met portretten die inzoomen op dat wat onder de oppervlakte schuilgaat, gecombineerd met foto’s waarin de textuur van objecten haast tastbaar wordt, toont Van der Put een wereld van intimiteit, die zowel oprecht is als vervreemdend. Met deze beelden nodigt Van der Put de kijker uit in het momentum te duiken en de tijd te vergeten. Zijn werk heeft een gelaagdheid, maar hij laat het aan de kijker om zijn/haar eigen dialoog met de werken te voeren.

 

De performances en installaties worden ontwikkeld en uitgevoerd in de context van de expositie. Een cast van internationale dansers, verbonden aan United Cowboys, zal betrokken zijn bij de creatie van deze interventies. De concepten zijn van Maarten van der Put en Pauline Roelants, die samen het artistiek team van United Cowboys vormen. Het publiek dat de expositie bezoekt wordt uitgenodigd getuige te zijn van deze creaties. 

 

Met de fototentoonstelling als kloppend hart bouwt Maarten van der Put met United Cowboys een wereld, een autarkische biotoop, die op zoek gaat naar schoonheid, kwetsbaarheid, kracht en de balans daartussen. De combinatie met performances en installaties levert een incidentele synergie tussen stilstaand beeld en beweging.

 

De expositie en het WorkLAB zijn te bezoeken van wo t/m za van 12.00 tot 17.00 uur.
In de weekends worden de performances uitgevoerd. 

 

  • Grey Instagram Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon

Pennings Foundation

Geldropseweg 63

5611 SE  EINDHOVEN

info@penningsfoundation.com

+31 (0)40 30 80 609