12.12.20 - 16.01.21

Genius Loci Het Groene Woud

Groepsexpositie i.s.m. BrabantArchief

Expositie in het kader van de Landschapstriënnale Het Groene Hart, ism de Brabant Collectie. Emy Thorissen (Tilburg University) is gastcurator en schetst vanuit historisch perspectief het Brabantse Landschap. Daar tegenover komen fotografen te staan die een hedendaagse vastlegging van het landschap laten zien. Een deel van het project zal in het Natuurmuseum Brabant in Tilburg te zien zijn.

In samenwerking met Pennings Foundation zal Emy Thorissen (conservator Brabant Collectie) een expositie samenstellen over het Brabantse landschap met werk van bekende Brabantse (landschaps)fotografen uit de collectie zoals Martien Coppens, Noud Aartsen en Toon Michiels. Daarnaast worden acht hedendaagse Brabantse landschapsfotografen uitgenodigd deel te nemen aan deze expositie. 


Naast meetbare elementen is de genius loci de atmosfeer en de ‘aura’ van een plaats. Kennis, herinnering en waarneming van de mens worden geduid. 


Dit project wordt in samenwerking met de Brabant-Collectie, verbonden aan de Universiteit Tilburg en het Natuurmuseum in Tilburg georganiseerd. 

Opening
Wordt later bekend gemaakt

Helen Sear, photography, video art, new media art, artcollector, fotografie, tentoonstelling, galerie

PENNINGS FOUNDATION

Geldropseweg 63

5611 SE  Eindhoven

info@penningsfoundation.com

Tel: +31 (0)40 30 80 609

OPENINGSTIJDEN

Woensdag:
Donderdag: 
Vrijdag:   
Zaterdag:  
en op afspraak

 

12:00 – 17:00
12:00 – 17:00
12:00 – 17:00
12:00 – 17:00

VOLG ONS